EVERY KIND OF sport

Bekijk hieronder onze categorieën

Over SD SportSwear

SD Sportswear is de Nederlandse importeur van Acerbis Sport, Luanvi Sport, Rhino Rugby en 1911 Cinquestelle voetbalschoenen.

Acerbis Sport.

SD Sportswear kent een lange historie met het Italiaanse merk Acerbis Sport.
Acerbis Italia S.p.A. kent zijn oorsprong in productie van motorsportkleding- en materialen en op dit gebied een van de grootste merken wereldwijd. In 2006 ontstond de eerste samenwerking met destijds een serie-B vereniging waarvan de oprichter Franco Acerbis voorzitter en hoofdsponsor is.

Inmiddels ruim 10 jaar verder is het merk niet meer weg te denken uit de sport in het algemeen en werd om die reden de businessunit Acerbis Football omgedoopt tot Acerbis Sport in 2016 en kent het merk een wereldwijde distributie met 4 eigen (productie) vestigingen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Bergamo waar 270 personeelsleden werkzaam zijn en levert men aan 86 landen wereldwijd.

Belangrijkste kenmerken van Acerbis zijn onder andere de stijlvolle afwerking en design, een extreem hoge kwaliteit/levensduur en vooruitstrevende technieken op het gebied van materialen. Daarnaast leveren zij de belangrijkste productgroepen als NOOS (Never-Out-Of-Stock) waarmee wij in de piekperiode een uitlevering konden realiseren van 97% in 2019.

SD Sportswear.

SD Sportswear werd als een van de eerste importeurs aangesteld binnen Europa. Oprichter Burns Deinum nam, na een jarenlange managementfunctie bij een multinational, het besluit om van zijn hobby zijn werk te maken. SD Sportswear startte zoals vele bedrijven vanaf de “keukentafel” en al snel werden de eerste samenwerkingen gesloten met voornamelijk voetbalverenigingen die tot op de dag van vandaag nog tot ons klantenbestand behoren. Te denken valt dan aan 2e en 3e divisieclubs zoals vv IJsselmeervogels en VVOG.

Na een kleine verhuizing in 2012 werd in 2014 besloten te verhuizen naar het huidige pand in Harderwijk waar tevens het andere partnerbedrijf SD Promotion (textiel drukkerij) werd ondergebracht. Verkoop, showroom, magazijn en productie vonden vanaf dat jaar onder 1 dak plaats.

Het merk kreeg een landelijke “boost” vanwege ons technical sponsorship met Heracles Almelo (2015). Daarnaast zijn wij sterk actief geworden in basketbal en sloten wij in 2019 een samenwerking af met Landstede Hammers, als kersverse landskampioen, om onze activiteiten kracht bij te zetten.

SD Sportswear werkt op een intensieve, misschien wel unieke wijze samen met verenigingen. Het is onze doelstelling om samen te werken (2.0) Naast samen winnen streven wij naar een optimaal commercieel en winstgevend partnership.

Zo initieerden wij de eerste “on-road” shows waarbij onze beide bedrijven actief aanwezig zijn bij elke vereniging voor verkoop en het gelijktijdig bedrukken van kleding. Uiteraard met een interessant verdienmodel voor de vereniging die anders een detaillist zou zijn toegekomen. Naast deze bonus constructie startten wij al snel met de gratis club webshops die bij diverse verenigingen staan als een huis en jaarlijks zorgen voor een zeer interessante inkomstenbron bovenop de standaard sponsoring. Het is ons concept die in 2015 heeft geresulteerd in ons mission statement “Create Business Together”.

Daarnaast zijn wij sterk actief als partner en sponsor voor jeugdopleidingen en ondersteunen wij ook diverse maatschappelijke initiatieven voor onder andere mensen aan de rand van onze samenleving. Sport verbind tenslotte.

Voor de toekomst willen wij ons met name verder ontwikkelen via onze verenigingen welke feitelijk onze beste ambassadeurs zijn voor ons bedrijf. Ons klanttevredenheidsonderzoek laat zien dat de samenwerking met SD Sportswear vooral gewaardeerd word op basis van leverbetrouwbaarheid, snelle opvolging en creatief meedenken. Waar de prijs/kwaliteitsverhouding vaak een eerste meetpunt is, blijkt ons concept juist de basis te zijn voor een jarenlange samenwerking.

Iets waar wij als SD Sportswear enorm trots op zijn.

Nieuws

IJsselmeervogels uitgeschakeld na zinderende reeks strafschoppen
25 januari 2020

IJsselmeervogels uitgeschakeld na zinderende reeks strafschoppen

Spanning tot ver na de laatste seconde, maar toch heeft IJsselmeervogels afscheid moeten nemen van het toernooi om de TOTO KNVB Beker. In een strafschoppenreeks die telkens alle kanten leek uit te gaan, gaf uiteindelijk de twintigste trap vanaf elf meter het voordeel aan Go Ahead Eagles: 6-7. Na 120 minuten waren de clubs blijven steken op 1-1. Direct na afloop bleek de teleurstelling bij IJsselmeervogels uit het interview met aanvoerder Gillian Justiana. ,,We waren er dichtbij en mogen trots zijn op de prestatie, maar daar hebben we niets aan We hadden een zege verdiend en tijdens de reguliere wedstrijd een strafschop moeten krijgen. Dat is voetbal. We kunnen tijdens de strafschoppen niemand iets kwalijk nemen, want er komt druk bij kijken en je bent helemaal leeg.” Daarmee kwam er geen beloning voor het elftal van trainer Gert Kruys voor een uitstekende prestatie, want IJsselmeervogels heeft Go Ahead Eagles tot op het laatste moment doen wankelen. Na een gelijk op gaande eerste helft, leek Robert Olijfveld de man die de Spakenburgers naar de kwartfinale zou schieten, want hij maakte de 1-0. Ruim tien minuten voor tijd bracht Gino Bosz de ploegen echter weer op gelijke hoogte via een knal van grote afstand, waarmee bij Stef Brummel kansloos liet. Zo verliep in zekere zin ook de strafschoppenreeks, want tijdens de eerste vijf leek Brummel de held van de avond te worden. Eerst stopte hij de inzet van Maël Corboz om vervolgens zelf te scoren vanaf elf meter. Zo bracht hij de tussenstand op 4-2 en leek een wedstrijd tegen FC Utrecht dichtbij. Omdat Maikel de Harder miste en zowel Jenthe Mertens als Elso Brito doel troffen, moest ook de strafschoppenserie de verlenging in. Toen werd niet Brummel, maar zijn collega Hobie Verhulst de held van de avond. De doelman van Go Ahead stopte de inzet van Marciano van Leijenhorst en schoot de Eagles vervolgens zelf naar de volgende ronde. Vandaar dat Gert Kruys gemengde gevoelens overhield aan deze wedstrijd. ,,We hadden naar 2-0 kunnen counteren, maar dat het 1-1 werd, kwam dankzij de kwaliteit van Gino Bosz. We hadden ook een strafschop moeten krijgen bij een moment van Sammy Monteiro, maar over het algemeen floot de scheidsrechter goed.” Hij was vooral trots op zijn spelers. ,,We hadden een tactisch plan en daar hebben we ons goed aan gehouden. Wat we hebben gevraagd, hebben de jongens uitgevoerd. Ik ben ziek van het resultaat, want een wedstrijd tegen FC Utrecht was geweldig geweest, maar ik genoten van de avond.” Op de foto een duel tussen Ahmed el Azzouti (links) namens IJsselmeervogels en Gino Bosz van Go Ahead Eagles.

Meer